Translate

lauantai 28. huhtikuuta 2012

Jugurttinen valkosuklaa-mansikkakakku (GLUTEENITON)

Mollyn jugurttinen valkosuklaa-mansikkakakku (GLUTEENITON)


Tämä viikonloppu on täynnä naisenergialla vietettyä laatuaikaa. Mies maailmalla ja tytöt tahtoo pitää hauskaa. Aamun aloitin tyttäreni kanssa kahdestaan, mutta päivää kohden tupa täyttyi isommista ja pienemmistä naisista. Yhteensä meitä taisi olla yhdeksän pöydän ääressä herkuttelemassa, hyvän ruoan ja juoman merkeissä.
Päivällä otimme startin kädentaitoihin parin ystävän kanssa ja suuntasimme luonnonmateriaalit kurssille opettelemaan kranssin tekoa. Sen jälkeen kokoonnuimme luokseni syöpöttelemään kalaa, perunamuusia, lihapullia, dippailuja ja muita suussasulavia herkkuja. Sangria kannu kruunasi kaiken. Tosin se oli lasten versiota, koska olihan meillä lapsia mukana pari kappaletta.


Lopuksi herkuttelimme Mollyn jugurttisella valkosuklaa-mansikkakakulla, jonka ohjeen löydät tästä:


POHJA:
3/4 DL SOKERIA
1 MUNA
1,5DL PERUNAJAUHOA
1TL LEIVINJAUHETTA


-vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi
-lisää perunajauho-leivinjauhoseos
-kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan
-paistetaan 200 astetta n.5-10 min


TÄYTE:
2,5 DL VAAHTOUTUVAA VANILIAKASTIKETTA
3-4 DL MAUSTAMATONTA JUGURTTIA
170G SULATETTUA VALKOSUKLAATA
7 LIIVATELEHTEÄ (LIOTETAAN N. 0,5 DL:AAN KIEHUTETTUA VETTÄ)
 1-2 dl TUOREITA MANSIKOITA PALOITELTUNA


KORISTEEKSI MANSIKAN VIIPALEITA


POHJA:
-Laita7 liivatetta likoomaan kylmään veteen erilliseen kulhoon
-Vatkaa vaniliakastike vaahdoksi ja lisää jugurtti
-Lisää vesihauteessa sulatettu valkoinensuklaa hyvin vatkaten jugurttiseokseen
-Sulata nopeasti liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan, mutta älä anna liivateseoksen kiehahtaa. Anna hieman jäähtyä.
-Lisää liivateseos jugurttiseokseen hyvin vatkaten
- sekoita joukkoon paloitellut mansikat
-kaada seos irtopohjavuokaan paistetun pohjan päälle
-Anna jähmettyä vähintään 4h


Koristele valmis kakku tuoreilla mansikoilla




1 kommentti: