Translate

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Gluteenittomat Runebergin tortut (ohje)

Otettiin tänään lasten kanssa varaslähtö Runeberginpäivään, jota vietetään 5. helmikuuta. Suomen kansallisrunoilijan muistoa kunnioittaen syömme vuosittain näitä herkullisia Runebergin torttuja.
Gluteenittomanakin näitä saa nykyään monesta leipomosta ja kaupan pullahyllystä, mutta tänään leivoimme torttuja itse.




Tässä torttujen ohje:
200g margariinia
2 dl sokeria
2 kpl kananmunia
2 dl Semperin gluteenitonta jauhoseosta
2dl gluteenittomia korppujauhoja
1dl mantelijauhetta
2 tl manteliaromia
1,5 tl piparkakkumaustetta

pinnalle:
vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta

sokerikuorrute:
0,5 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä 
3l tomusokeria
tippa punaista elintarvikeväriä


Vatkaa ensin hieman pehmitetty margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen kananmunat vatkaten. Lisää 2 tl manteliaromia. Sekoita kaikki kuivataineet keskenään ja lisää ne taikinaan hyvin vatkaten.

Jaa taikina n. 12:sta kuppikakkuvuokaan. mm Miss Etoilen M koon vuoat sopivat täydellisesti, joissa torttu säilyttää ryhdikkään muotonsa. Paista tortut 200 asteen lämmössä n.10-15 min. Halutessasi voit paistaa ensin 5 minuuttia ja sen jälkeen ottaa tortut hetkeksi pois uunista. Lisää pursottimella vadelmahilloa torttujen sisälle keskeltä tortun päältä. Laita takaisin vielä uuniin n. 5-10min.

Valmista kuorrute ja pursota sitä torttujen päälle ja lopuksi pursotat hillosilmän koristeeksi.


Kun aamun aloittaa terveellisellä aamiaisella, voi iltapäivästä herkutella Runebergin tortuilla....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti