Translate

maanantai 2. tammikuuta 2012

Vuoden 2011 viimeiset päivät- lehtiartikkeli, 1 v bileet ja tinanvalantaa

Näin aloittelevan bloggaajan vuosi huipentui saamalla blogille lisää lukijakuntaa. Se on hyvä syy jatkaa taas eteenpäin tätä ihanaa uutta harrastusta. 
Juuri ennen joulua puhelimeni pärähti ja tuntematon numero vilkkui luurissa. Ajattelin heti, että joku lehtikauppiashan se siellä varmasti..No lehdestähän minulle soitettiin, mutta se olikin Nokian Uutisista. He kysyivät lupaa tulla haastattelemaan minua harrastuksestani. Tämän näköinen juttu sitten julkaistii Nokian Uutisissa 28.12.2011 oman rakkaan tyttäreni 1-vuotis syntymäpäivänä.
Niin en olisi kyllä uskonut, että musta tulee vielä keskiaukeeman tyttö!


Mukava toimittaja kyläili meillä ja kirjoitti mielestäni ihanan lämminhenkisen jutun...

Juttu alkaa näin (osa 1)...
juttu jatkuu näin (osa 2)..

ja juttu loppuu näin (osa 3)

ja sähkökatkoista huolimatta sain taiottua mutakakun leivinuunissa ja keittelin kaffet toimittajalle
                         Viattomien lastenpäivänä täytti rakas tyttäremme 1 vuotta. Häntä ollaan tässä juhlittu jo moneen otteeseen ja vielä juhlitaan lisää. Leivottua on tullut paljon ja monenmoista kakkua..niin hyvällä kuin huonollakin menestyksellä. Mihinkään loistaviin suorituksiin ei tällä kertaa kyllä päästy, mitä kakkujen ulkonäköön tulee. Mutta kaakut kyllä maistuivat hyvälle.


Kakkupohjaksi leivoin kinuskikissan blogista http://www.kinuskikissa.fi/ bongaamani "sienikakkupohjan". Pohjasta tuli ihanan kuohkea ja pehmonen, vaikka vaihdoinkin tavalliset vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. 
Kakku päällystettiin valkoisella sokerimassalla, jota saadaan kaupasta valmiina seoksena. Väliin perinteisesti mansikkahilloa ja banaania. Kostutukseen käytin laktoositonta maitoa.
Teletappikakun päällä istuvatTiivitaavin, Laa laan ja kumppanit taiteili serkkutyttöni Emma Säteri, joka opiskelee kondiittoriksi. Minikakut ovat perunajauhosta tehtyä pumpulikakkua, jonka täytteenä on tiramisurahkaa ja päällä valkoista suklaata kera kermakuorrutteen.
 Suklaajuustokakun ohje on seuraava:
 keksipohja = 1 pkt gluteenittomia Semperin digestive keksejä (murskattuna)
50 g sulatettua margariinia.
Sekoita margariini ja keksit keskenään ja painele irtokakkuvuoan pohjalle tasaiseksi levyksi.


kakun seos:
2 dl kermaa vaahdotettuna, 
1 prk kermaviiliä
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria


sekoita ylläolevat aineet keskenään.
Sulata 150 g tummaa leivontasuklaata vesihauteessa ja lisää suklaa muuhun taikinaan.
Sulata valmiiksi liotetut liivatelehdet 5kpl ( tilkassa kiehuvaa vettä n. 05,dl) ja lisää hyvin sekoittaen muuhun seokseen. Lopuksi kaada seos kakkuvuokaan ja anna vetäytyä muutama tunti.

Meillä oli uudenvuoden kattauksessa kaikille uudenvuoden perinteistä kertovat kääröt, joihin oli laitettu mukaan tina, jotka sitten yöllä valettiin.

Takan hiilloksessa tinan oli hyvä sulaa...

..ja keskiyöllä sitten lähetettiin muutama raketti ja sädetikkuja sai polttaa lapsetkin.
Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin toivotan kaikille oikeen onnekasta vuotta 2012!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti