Translate

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

2-vee synttärit: Porkkanakakkua ja suklaaleivoksia (gluteeniton)



Meillä juhlittiin viikonloppuna 2-vuotiasta.
Kattauksessa liihoittelivat perhoset ja keijukaiset, Hello Kitty vieraili lastenmukeissa ja synttäripilleissä. Lastenkutsujen menusta löytyi mm. nakki-juusto cocktailtikut, valkosuklaalla kuorrutetut kauramuru tikkarit, kermatoffeet, suklaaleivokset ja popcornit.




Suklaaleivosten pohjana on suklaakääretortun levy halkaistuna kahtia. Ohjeen siihen löydät  täältä.
Välikerrokseen ja leivoksen päälle tuleva  tuorejuusto-suklaa täytteen ohjeen näet tästä:
200g tummaasuklaata
1 prk tuorejuustoa
2,5dl kermaa vaahdotettuna
3 liivatelehteä
ripaus hienoasokeria oman maun mukaan

1.Sulata suklaa vesihauteessa ja samalla laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto hyvin vatkaten.
3. Vatkaa sulanut suklaataikinan joukkoon.
4. Lopuksi lisää pieneen kiehautettuun vesitilkkaan liotetut liivatteet.
5. Ota kääretorttupohjan toinen puolikas ja levitä n. 1cm kerros suklaaseosta pohjan päälle. Aseta toinen kääretorttupohjan puoli seoksen päälle ja levitä loput suklaaseoksesta sen päälle. Anna jähmettyä väh.3h, ennen kuin leikkaat paloiksi





En tehnyt synttärisankarille ihan perinteistä täytekakkua, vaan päädyin tekemään porkkanakakun, jonka täytin tiramisurahkalla.



Kuivakakku pohjaksi:

2dl sokeria
2dl fariinisokeria
4 munaa
200 g margariinia sulatettuna
0,5dl kahvia
0,5tl soodaa
0,5tl leivinjauh.
3tl kanelia
4 pientä porkkanaa raastettuna
4dl gluteenitonta vehnätärkkelysjauhoa

1. vatkaa 4 munaa ja 2 dl sokeria vaahdoksi. Lisää vatkaten 2 dl fariinisokeria.
2. Lisää jauhot, joihin sekoiettuna leivinjauhe, sooda ja kaneli. Sekoita hyvin.
3. Lisää margariini, kahvi ja porkkanaraaste.

Paistetaan 175 astetta n.45min

Kakun väliin laitoin tiramisu rahkaa.

Kakun kuorrutus:
1 prk tuorejuustoa
100g sulatettua margariinia
200g tomusokeria

Sekoita tomusokeri ja rasva ensiksi keskenään ja sitten lisää tuorejuusto

Maultaan todella onnistunut kakku!

perhoset kattauksessa...
popparit on pop ja tarjoillaan joulupukin tuomasta Brukan kulhosta

Partyliten ihanan tuoksuinen kynttilä, jonka massa johdattaa valoa kynttilän juureen asti.


Herkkujen saattelemana oikeen hyvää alkanutta vuotta kaikille!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti