Translate

tiistai 24. syyskuuta 2013

Astioita ja äijäpiirakkaa

Tiistai tervehdys! Todellisena köökki-ihmisenä innostuin valokuvaamaan astioitani ja mulle niin rakasta mummun vanhaa Kenwoodia. Niistä löytyy arjen riemu. Lopussa esittelen teille idean äijäpiirakasta, joka ei kuitenkaan ollut tarpeeksi "äijä" miehelleni.

Kun 16 vuotta sitten muutin omilleni, sain matkaani tämän mummun vanhan aarteen. Eipä vaan nykymasiinat kestä tämmöistä käyttöä. Ne, jotka mut siis ihan oikeasti tuntee, tietävät, että leivon jatkuvasti ja Kenwoodi huutaa ;)

Astiani mun rakkaat...Meidän perheessä ei ole ns. juhla-astiastoa. Meillä käytetään astioita mielialan mukaan ja juuri eilen 1-vee heitti Arabian Illuusia-lautasen lattialle... onnekseni se ei mennyt rikki.

Green Gaten Dora Rose

Myntte kulhot somat

The gluteeniton Äijäpiiras

Äijäpiiraan resepti meni kutakuinkin näin:
POHJA:
100g pehmeetä rasvaa
2 dl vehnätärkkelysjauhoa
1dl mantelijauhoja
1 dl maissijauhoja
1 dl juustoraastetta
tilkka vettä
(Jauhot ja juustoraaste sekoitetaan pehmeään voihin ja lopuksi lisätään vesi)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Paista pohjaa sellaisenaan n. 5-10 min 200 astetta ja ota uunista hetkeksi pois.

Sitten lisätään täytteeksi:

-pohjalle 1 dl tomaattikastiketta (tomaatti-basilika)
-0,5-1 dl siipikastiketta
-pepperonimakkaraa silleen ihan relusti äijämäiseen tyyliin.
-halloumijuuston siivuja 
-2 dl juustoraastetta

päälle: 
-2 munaa ja 1 dl kermaa vispattuna keskenään
lisää muna-kermaseokseen:
-chiliä
-suolaa
-mustapippuria

Kaada seos piirakkapohjan päälle. Paistetaan n. 20-30 min 200 asteessa.




2 kommenttia: