Translate

maanantai 30. syyskuuta 2013

Gluten-free chocolate cookies

Maanantai-ilta starttasi meillä tyttöjen omalla leivontatuokiolla. Tuo siskosten välinen kemia alkaa pikkuhiljaa valjeta minulle. Tiedän, että minulla ja omalla rakkaalla siskollani on saumaton yhteys toisiimme ja tiedämme toistemme ajatukset sanomattakin. En vain tajunnut, että tuo yhteys muodostuu jo noin pienille, kuin omat tyttöseni ovat vasta 2v 9kk ja 1vee. He olivat täysin mukana leivonnassa, syömässä kilpaa taikinaa ja lopuksi parhaat naurut ja kikatukset päästeltiin mehulasien ja valmiiden cookiesien edessä. Kyllä nauroin minäkin vedet silmissä, kun 1-vuotias tyttäreni hörötti suklaakeksimurut ja kuola valuen suunpielestä ja nauratti omaa isosiskoaan. Arjen parhaita hetkiä <3

Ohje ihaniin gluteenittomiin kekseihin löytyi täältä. (Klik)

100 g margariinia
1 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 muna
2 dl Semper jauhoseosta
1/2 tl suolaa
100 g tummaa suklaata
50 g hasselpähkinöitä (voidaan vaihtaa manteleiksi)




Lämmitä uuni 200 °C:een. Vatkaa margariini, fariinisokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää jauhoseos ja suola ja sekoita.
Pilko hasselpähkinät ja suklaa karkeaksi rouheeksi. Laita taikinaa nokareina (1-2 rkl) leivinpaperilla vuoratulle pellille. Jätä keksien väliin tilaa, sillä keksit leviävät paistettaessa, n. 12 keksiä peltiä kohden riittää.
Paista 10 minuuttia.

 Suklaan ja fariinisokerin huumassa toivettelen teille makoisan maanantai-illan ja hyvän alkaneen viikon.

T.Mollyska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti