Translate

maanantai 6. tammikuuta 2014

Omena-kaneli Cupcakes (gluteeniton)


Ihanat Miss Etoilen kuppikakkuvuoat ilahduttivat eilistä sunnuntaipäivää..piti vain keksiä, mitä niihin tällä kertaa laitetaan täytteeksi. Kurkkaus jääkaappiin. Omenasosetta. Kiitokset sukulaisille, joilta herkullinen ja jättimäinen omenasosepurkki meille saapui. 
Cupcakesta tuli todella onnistuneita ja tässä Mollyn gluteeniton resepti.

Taikina:
2dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl omenasosetta
3dl gluteenitonta vehnätärkkelysjauhoa
1 dl puhdaskaurahiutaleita
150 g sulatettua margariinia
 1tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2tl kanelia
1tl piparkakkumaustetta
1tl kardemummaa
1tl vaniliasokeria

Kuorrutukseen:
1dl tomusokeria
1 dl kuohukermaa
200g tuorejuustoa
2tl vaniliasokeria
1 rkl sitruuna mehua
0,5 dl omenasosetta

Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki kuiva-aineet ja mausteet sekaisin erillisessä kulhossa. 
Yhdistä muna-sokerivaahto, margariini ja omenasose keskenään taikinaksi. Lisää kuivat aineet taikinaan ja vatkaa tasaiseksi.

Annostele taikina cupcakevuokiin (n. 16 kpl)
Paista 200 astetta n. 20 min. 

Valmista kuorrute:
Vatkaa kerma ja lisää siihen tuorejuusto, tomusokeri, vaniliasokeri, sitruunanmehu ja omenasose. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos jäähtyneiden cupcakejen päälle ja koristele strösseleillä. 

2 kommenttia:

  1. Hei kiva resepti, pitääkin napata tämä kun on vielä gluteeniton :)

    VastaaPoista
  2. Loistavaa. Hieno homma, jos gluteenittomuudesta on apua. Tämä oli loisto kokeilu. Ihanan makuinen!

    VastaaPoista