Translate

torstai 1. toukokuuta 2014

Gluteenittomat munkit --- Wautsi, ne onnistui!

Olen jo monena vappuna haikaillut gluteenittomien munkkien perään.. Tänä vuonna päätin, että nyt en jää ilman ja kun rasvakeitinkin tuossa pöydällä lojui, oli aikani koittanut. Muistin, että gluteenittoman pullan leivonnassa tärkeitä ainesosia ovat ksantaani ja psyllium. Keräsin ne ja muut tarvittavat tarvikkeet kaupan leivontahyllystä kärryyni ja päätin googlata hyvän reseptin jonkun ihanan ihmisen blogista. Todellakin toimivan ohjeen ja vinkit munkkien VESIHÖYRY kohottamiseen löysin täältä blogista.(klik)
Siis olen vieläkin niin fiiliksissä, kun munkit kohosivat ja niistä tuli suussasulavan pehmeitä. Jopa mieheni kommentoi, että parempia ovat kuin tavikset, joita myös läjän leivoin.

Muutkin keliaakikot nyt kokeilemaan rohkeasti!

Gluteenittomat munkit kuvassa etualalla, ja tavikset vähän sivummalla.

Miss Etoilen paperipallot luomassa vapputunnelmaa olohuoneen takan päällä.

Vapun munkkikattaus siman ja skumpan kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti