Translate

perjantai 27. kesäkuuta 2014

LOMA alkoi + DIY: Kasvimaa kuormalavoista...

Loma alkoi vihdoinkin tilannekomiikan ihmenaiselle. Eilen lopetin viimeisen työpäivän telekonffan kollegoille rakkaaseen naapurimaahan tulkitsemalla Tomas Ledinin lausuntoja. Sommaren är kort mesta regnar bort..tai jotain sinne päin yritin todistaa taidokkaat toisen kotimaisenkielen taitoni. Kommentti sai aikaan mielenkiintoisen naurunremakan. Aikaisemmin myös päädyin kertomaan englanniksi kesälomasuunnitelmista viedä rakkaat lapseni Ti-Ti nallen taloon. Mitä sitten, jos beer and bear sanat menevät sekaisin. Kai nyt joka lapsen yhdessä TI-TI beer housessa kuuluu vierailla? Häh.. Niin ja alkaako sitä oleen kesäloman tarpeessa, jos citymarketissa jää turvaportteihin, kun varashälyttimet huutaa.. Olinhan ostanut aikaisemmin ranskanmatkalta alushousut, joissa todennetusti oli sitten varashälyttimet edelleen paikallaan. Kysymys kuuluukin, miten olen selviytynyt ulos kaupasta, josta alushousut ostin, entä lentokentän turvatarkastuksesta?!?

Päivä meni siis kutakuinkin nappiin. Olikohan osuutta sokerihumalalla? Olin leiponut työkavereille gluteenittoman vaniliaisen uunijuustokakun ja hakenut torilta tuoreet mansikat. Työkaveri toi vielä näiden kaveriksi vaniliajäätelöä. Herkuttelua kerrakseen.

Mitään sen suurempia lomasuunnitelmia minulla ei ole. Ensimmäiset 3 viikkoa mennään fiiliksen mukaan ja viimeisellä viikolla lennetään sitten lasten kanssa kylmästä lämpimään..jonnekin, missä palmupuut kasvaa.
Voisin myös yrittää hallita tätä talon ympärille kasvanutta viidakkoa ja antaa rakkautta eurolava puutarhalleni.

Vaniliainen uunijuustokakku (gluteeniton):

  • POHJA:
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 3dl gluteenitonta vehnätärkkelysjauhoa
  • 1 muna 
  • 0,5dl sitruunamehia
  • Vatkaa muna ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää muut aineet vatkaten taikinaan. Laita taikinaseos gluteenittomilla korppujauhoilla vuoratun irtokakkupohjavuoan pohjalle.
  • TÄYTE:
  • 1 prk vanilia tuorejuustoa
  • 1prk vanilia rahkaa
  • 1prk maustamatonta tuorejuustoa
  •  2 munaa 
  • 1dl sokeria
  • 2rkl sitruunamehua
  • 0,5dl perunajauhoa 
Vatkaa munat ja maitotuotteet hyvin sekaisin ja lisää lopuksi muut aineet hyvin sekottaen. Kumoa vaniliatäyte pohjataikinan päälle. Paistetaan 1h 175 astetta. Tarjoillaan tuoreiden mansikoiden kera. 

DIY: kuormalava kasvimaa

En ole koskaan ollut mikään viherpeukola, että saas nähdä mitä näistä kasvaa...
 
..jotain sieltä jo pilkottaakin. Salaattia ja tilliä... pienet porkkanan alut.
Hei, Iloista lomaa ja kesää kaikille!

4 kommenttia:

  1. Ihana kasvimaa, tosi hyvä idea!!!

    VastaaPoista
  2. Aika nerokas idea tuo kasvimaa! Onko sulla siellä pohjalla jotain suodatinkangasta tms.? Ja kakku näyttää myös hyvältä! :) Minullakin on nykyisin gluteeniton ruokavalio, kun maha ei kestä viljoja millään. Vähän tässä on testauksessa, käykö esim. kaura. Mutta pitääpä selailla nuo sinun monen reseptit lävitse... :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Saara. Toivottavasti vatsa on rauhoittunut uuden ruokavalion ansiosta. Itse käytän puhdasta kauraa (Semper ja Puuppola tuotemerkeiltä). Toivottavasti resepteistäni on sinulle apua. Lätyt onnistuvat hienosti maissijauhoista. Kokeileppas :). Iloista kesää!

      Poista
    2. Ainiin Saara. Juu suodatinkangasta on pohjalla :)

      Poista