Viikonloppuna juhlittiin tumppukerhon pikkujouluja nyyttikesti periaatteella. Minä vein viemiseksi tämän suolaisen piirakan.
Taikina:
100 g margariinia
3 dl vehnätärkkelysjauhoa (gluteeniton)
1 dl vettä
ripaus suolaa
Marinadi (tomaatille ja mozzarellalle):
1 dl rypsiöljyä tms.
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
Täyte:
3 tomaattia
1 paketti mozzarellaa
pepperonimakkaraa
muutama nokare vihreää pestoa
Valmista pohja sekoittamalla gluteenittomat vehnätärkkelysjauhot ja suola keskenään ja
lisäämällä ne pehmeään margariiniin. Sekoita tasaiseksi ja lisää vesi.
Korppujauhota ja voitele vuoka halutessasi gluteenittomilla korppujauhoilla. Levitä taikina vuoan
pohjalle ja reunoille. Valmista marinadi sekoittamalla ainekset
keskenään.
Viipaloi tomaatit,mozzarella ja pepperonimakkara. Kierittele tomaatti ja mozzarella viipaleet
marinadissa ennen vuokaan laittoa.
Aseteltuasi mozzarellat, pepperonit ja tomaatit vuokaan, laita pestoa pineninä nokareina sinne tänne täytteen väliin. Paista 200 astetta ja noin 30 min.
Maistuu parhaimmalta lämpöisenä |
Illan aikana vaihdettiin tietenkin lahjat... |
...paketista minulle tuli tämmöiset ihanuudet. Nyt nautiskelen glögiä päivittäin tästä mukista ja suunnittelen hankkivani näitä kokonaisen tusinan joulun glögimukeiksi :) |
Omnomnom! Näyttää hyvältä! :) Pepperonia en olekaan ehkä aiemmin kokeillut piirakassa, pitääpä laittaa korvan taakse..
VastaaPoistaMun glögikausi on vielä avaamatta! :/ Taidan pitää omat pikkupikkujoulut viikonloppuna! :D