Välillä kuitenkin leikit on keskeytettävä ja tultava välipalatankkaukseen. Eiliset välipalat haettiin tuoreina Laukontorilta Tampereelta. Vielä ei ole kotimaisten mansikoiden sesonki, joten torilta lähti mukaamme espanjalaisia makeita mansikoita. Lurps!
Leikkimökin omiin ikuisiin herkkuihin kuuluvat Tilda-mansikat ja -jätskit, kakut ja donitsi |
Laukontorilta tuoreet manssut ja sipulit... tuoksu lähes huumaannutti tämän rouvan |
Välipalatankkaukseen jätskiä, manssuja, keksinmuruja ja suussasulavaa marenkia... |
1,5dl sokeria
3 munanvalkuaista
Vatkaa ensiksi valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pikkuhiljaa hyvin vatkaten. Valkuaisvaahdon on pysyttävä kulhossa, kun sen kääntää nurinpäin. Pursota pellille tai vuokiin kauniita marenkihuippuja. Paistetaan 125 asteessa n. 40 min, jonka jälkeen pidä marengit vielä uunin jälkilämmössä puolisen tuntia.
Iloista lauantaita kaikille!
Vitsit, ihan mahti-idea toteuttaa marengit noihin vuokiin. Taidankin tästä painella oitis leivontanurkkaukseeni!! Kiitoskiitoskiitos :)
VastaaPoistaolevos hyvö! :)
Poista