Translate

keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

2,5 kuukautta hiljaiseloa, herkuttelua (valkosuklaa-mascarpone juustokakulla) ja hengailua

Valkosuklaa-Mascarpone kakkua suosittelen tarjottavaksi tuoreiden mansikoiden kera.
Herkullista kevättä kaikille ja anteeksi miljoonasti, kun olen vetäytynyt kuoreeni. Mistäköhän sitä aloittaisi? Tuli tammikuu ja paluu töihin, sitten ehdin juuri päästä kuvioihin mukaan, kun tuli eräs maanantaiaamu. Heräsin 5:30 oksentamaan.. Hmmm... raskauspahoinvointia. Juurikin niin. Hyvästi energinen minä! Ihan kuin töihin palussa ja 1-vuotiaan hoitamisessa ei olisi ollut jo tarpeeksi työtä. Siitä alkoi tuo 2,5 kuukauden hiljaiselo jakso. Pahoinvointia, oksentelua, väsymystä. Ällötystä..ällötystä ihan kaikesta. Sain kylmiä väreitä ajatuksesta, että istuisin koneella kirjoittamassa blogia, kun en edes pystynyt lukemaan muiden ihania sisustusblogeja, saati edes sisustuslehtiä. 
Taonta kurssilla yritin käydä ja kävinkin 4 kertaa.... kunnes ekaa kertaa hitsasin. Tuosta hitsauksesta aiheutuva haju leijaili sieraimiini. Pakenin vaivihkaa naistenhuoneeseen. Katselin itseäni ja punaisia silmiäni pelistä, kun olin oksentanut  kuusi kertaa. Juu..eiköhän tämä ollut tässä.

Ja nyt elellään sitten melkein huhtikuuta ja pääsiäisen kynnyksellä kasvatellaan tyttäreni kanssa rairuohoa. Rauhallisesti tässä otetaan, eikö niin. 
Välillä on tullut leivottua, mutta energia ei ole riittänyt postauksiin. Kuvassa olevan valkosuklaa-mascarpone kakun ohje on tässä....sikäli mikäli muistan sen vielä kohdilleen:

Pohja:
  • 100 g pehmeää voita
  • 60 g sokeria
  • 120 gluteenitonta vehnätärkkelysjauhoa
  • 1 muna 
  • Sekoita ainekset keskenään ja painele gluteenittomilla korppujauhoilla vuoratun irtokakkupohjavuoan reunoille
Täyte: 
  • Sulatettua valkosuklaata 130 g
  • 200 g mascarpone juustoa
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 keltuaista
  • 1 kokonainen muna
  • 75 g sokeria
  • 2 rkl sitruunanmehua
Sekoita juustot ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lopuksi lisää varovasti sulatettu valkosuklaa ja sitruunanmehu.

paistetaan 175 astetta  1h

Kakkua syötiin hyvien ystävien kanssa tumppukerhon kokoontumisessa...

hyvä seura ja ystäväni ihanat Green Gaten kupit kruunasivat makunautinnon.


2 kommenttia: