Translate

torstai 12. huhtikuuta 2012

Gluteeniton mansikkakääretorttu

Tänään meillä juhlittiin mieheni syntymäpäivää pienellä porukalla. Hän on ikuisesti vannoutunut mansikkakakun ystävä, mutta päätin tehdä kuitenkin kääretortun. Tietenkin mansikasta. Tämä on todella helppo basic resepti. Aikaa kului n.30 minsaa kaikkinensa.


4 munaa
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta 
1,5 dl gluteenitonta vehnätärkkelysjauhoa
2 tl vanilia sokeria


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää leivinjauhe ja vaniliasokeri jauhoihin ja sekoita kaikki munasokerivaahdon sekaan.
Kaada leivinpaperin päälle uuninpellille.


paistetaan 225 astetta n. 7 min.


Kumoa valmis kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille pöydän päällä. Väliin voit laittaa mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Kääri levy rullalle ja laita vetäytymään jaakaappiin.
Koristele valmis torttu tuoreilla mansikoilla ja kermavaahdolla.
Itselläni koko kääretorttuun kului 5 dl kuohukermaa.



Blogini leivonnaiset ovat tavallisia koti leivonnaisia, jotka tehdään käden käänteessä. Tarkoitukseni ei ole pitää yllä mitään kondiittorisivustoa, koska olenhan vain tavallinen kotileipuri. Mitään superluomuksia täältä tuskin siis löytää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti