Gluteenittomanakin näitä saa nykyään monesta leipomosta ja kaupan pullahyllystä, mutta tänään leivoimme torttuja itse.
Tässä torttujen ohje:
200g margariinia
2 dl sokeria
2 kpl kananmunia
2 dl Semperin gluteenitonta jauhoseosta
2dl gluteenittomia korppujauhoja
1dl mantelijauhetta
2 tl manteliaromia
1,5 tl piparkakkumaustetta
pinnalle:
vadelmahilloa ja sokerikuorrutetta
sokerikuorrute:
0,5 rkl sitruunamehua
1 rkl vettä
3l tomusokeria
tippa punaista elintarvikeväriä
Vatkaa ensin hieman pehmitetty margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää seokseen kananmunat vatkaten. Lisää 2 tl manteliaromia. Sekoita kaikki kuivataineet keskenään ja lisää ne taikinaan hyvin vatkaten.
Jaa taikina n. 12:sta kuppikakkuvuokaan. mm Miss Etoilen M koon vuoat sopivat täydellisesti, joissa torttu säilyttää ryhdikkään muotonsa. Paista tortut 200 asteen lämmössä n.10-15 min. Halutessasi voit paistaa ensin 5 minuuttia ja sen jälkeen ottaa tortut hetkeksi pois uunista. Lisää pursottimella vadelmahilloa torttujen sisälle keskeltä tortun päältä. Laita takaisin vielä uuniin n. 5-10min.
Valmista kuorrute ja pursota sitä torttujen päälle ja lopuksi pursotat hillosilmän koristeeksi.
Kun aamun aloittaa terveellisellä aamiaisella, voi iltapäivästä herkutella Runebergin tortuilla.... |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti